Selecteer een pagina

Over mij

Tuinontwerp, workshops, natuurcoaching

Wie is de Groene Wende

Mijn naam is Wende. Ik ben een tuinliefhebber van het eerste uur. Al vanaf mijn zesde was ik bezig met stekken. Op mijn twaalfde had ik een eigen tuintje en op mijn zestiende had ik een grote verzameling mediterrane planten, boompjes en struiken die in de zomer in de tuin groeiden, en vooral, prachtig bloeiden. 

Ik heb gewerkt op de stadskweektuin van Haarlem, tuinen ontworpen voor vrienden, oude hoogstam fruitbomen gesnoeid in de kop van Noord Holland met een groep gepensioneerde fruittelers, schooltuinles gegeven aan kinderen van groep 6 en 7 en de Warmonderhof gedaan; een opleiding voor biodynamische land en tuinbouw. 

Momenteel ben ik naast parttime ondernemer ook de tuinder van Live to Be, een project voor jongvolwassenen in Oosterwold die moeilijk aansluiting kunnen vinden in de samenleving en/of werk.

Mijn missie is om de mens te verbinden met de wereld om zich heen, de natuur, met zichzelf en de ander. In contact zijn met jezelf, durven dromen, je grenzen opzoeken en nieuwe dingen leren werkt empowered en vanuit deze kracht kan je jezelf meer authentiek verbinden met een ander. Hiervoor combineer ik mijn ervaring als coach, yogalerares, zenboeddhist, tuinder en ontwerper.

“Als kind kwamen de mensen in de buurt bij mij om advies te vragen over kamerplanten die niet goed wilden groeien. Ik wist intuïtief wat ze nodig hadden”