Selecteer een pagina

Agenda

Tuinontwerp, workshops, natuurcoaching

Workshops ‘Ecologisch tuinieren in de praktijk’ 

Vanaf april 2022 starten we met een aantal workshops ‘Ecologisch tuinieren in de praktijk’.

In deze workshopserie gaan we de tuin in om te leren hoe te zaaien, wieden, snoeien, planten, verpotten, verspenen en uit te dunnen. Alle belangrijk momenten van het tuinseizoen zullen worden belicht in de moestuin, het voedselbos en de kas van Live to Be in Almere Oosterwold. Ook bloemen krijgen aandacht alsmede het maken van compost en eventueel het houden van eenden en kippen, het maken en verzorgen van nestkasten, het aanleggen van houtwallen en het planten van bomen.

Houd deze pagina in de gaten. Binnenkort volgt het programma of neem contact op via de contactpagina van deze website. De kosten zullen € 15,- per workshop van anderhalf uur zijn.

Workshopserie ‘Natuurlijk tuinieren & Stadslandbouw’ 

In oktober 2022 starten we weer met de succesvolle serie workshops over diverse aspecten van stadslandbouw.

Van het ontwerp van een tuin, het maken van een teeltplan, de bodem, diversiteit en veerkracht in je tuin brengen tot de teelt van individuele groenten, bloemen en fruit. Er wordt gestart vanuit een visie dat een gebalanceerde tuin, waar diversiteit een grote rol speelt, een tuin is die ‘voor jou werkt’ en dus relatief minder werk en onderhoud nodig heeft dan de meer reguliere manieren van stadslandbouw en tuinieren in het algemeen. Klik op de link hieronder voor het programma van afgelopen jaar of scrol naar beneden. 

Geef jezelf een cadeau met de introductie van Wende in natuurlijk tuinieren, ze neemt je mee langs bodempreparatie, moestuin opzetten (inclusief teeltplan) en fruitbomen planten in je tuin.

Monic

“De tuin is zoveel meer dan alleen maar recreatie of het verbouwen van voedselgewassen. De tuin is een leraar. Hoe beter we luisteren naar haar, des te beter tuinieren we. Door beter te luisteren groeien we als mens”