Selecteer een pagina

Het groene aanbod

Tuinontwerp, workshops, natuurcoaching

Tuinontwerp

Ik werk anders dan veel andere tuinontwerpers. Mijn doel is om verbinding tot stand te brengen tussen mens en natuur en mensen te empoweren zelf dingen te doen die ze misschien nooit voor mogelijk hebben gehouden.

Daarom biedt ik ‘droomsessies’ aan waar ik jou meeneem op reis, eerst in jezelf en daarna in jouw droomtuin. Wat zie je in jouw droomtuin, hoe is ze gevormd, wat voor een soort planten, bomen en bloemen staan erin? Dit doen we in twee seizoenen, zomer en herfst omdat ik vind dat jouw nieuwe tuin elk seizoen mooi mag zijn. 

Met de informatie van de droomsessie ga ik voor je aan de slag en maak er een mooi geheel van, zoek planten voor je uit en laat je deze zien, zodat je een reactie kan geven. Ik stuur je ook wat sfeerbeelden van hoe het eruit zou kunnen zien. 

Dan kom ik bij je terug met het ontwerp en leg ik uit welke elementen ik heb gebruikt uit de droomsessie en hoe ze uiteindelijk de tuin opleveren waarvan jij droomt. Je krijgt al het materiaal, dus inclusief de sfeerbeelden, een mooie, met waterverf gemaakt ontwerp van jouw tuin en veel tips om je tuin te realiseren. 

In het hele proces ben ik dus meer een ervaren begeleider en iemand die weet hoe jouw dromen te vertalen naar een daadwerkelijke tuin, dan een tuinontwerper die een opdracht aanneemt. 

Tuinadvies & Aanleg

Het tuinadvies is bedoeld voor die mensen die hun droomtuin willen realiseren maar niet goed weten hoe, maar ook voor mensen die al een tuin hebben maar genoeg hebben van een grasveld met een paar appelbomen erin. Je kunt van een bestaande tuin zoveel meer maken dan je vaak denkt en relatief simpel. 

De manier van beplanting is essentieel. Staan de verschillende planten, bomen en struiken te dicht op elkaar, dan gaan ze elkaar verdringen. Als ze te ver van elkaar staan, krijg je last van een veelheid van onkruiden. 

En zo zijn er vele zaken waar ik je mee kan helpen: met adressen van loonwerkers die grondverzet kunnen doen, goede kwekers van bijvoorbeeld rozen of andere planten, bomen en struiken. Beplantingschema’s en een advies over hoe de bodem te bewerken. 

Wil je nog een stap verder, dan kan ik ook je tuin aanleggen. Dat doe ik dan samen met een aantal betrouwbare hoveniers die onder mijn begeleiding werken. 

 

Workshops

Natuurcoaching

Kosten

Investeer in je tuin, investeer in het ecosysteem dat je tuin is. Met een goede basis heb je jaren plezier van je tuin. Bouw je tuin zorgvuldig op, besteed zorg aan het bevorderen van de diversiteit in je tuin en de tuin zal met je meewerken. Dat scheelt uiteindelijk na een jaar of drie veel werk. Gun jezelf die mooie tuin. Een mooie tuin is onbetaalbaar.

De Groene Wende werkt op basis van begeleiding. Jij creëert jouw droomtuin en ik adviseer je, help je op weg, denk mee. Je kunt natuurlijk ook de workshops volgen en dan met de kennis zelf aan de slag gaan. Mocht je dan tijdens het proces een professional nodig hebben, dan kom ik graag bij je langs.

De Groene Wende werkt vanuit vier pijlers:

Gezonde grond als basis
Het creëren van een optimaal ecosysteem in jouw tuin
Meebewegen met jouw unieke ecosysteem
Met als resultaat, minder werk ofwel een ‘luie tuinder’